Yeni VPS’ye taşınma planları
Şu aralar yazı yazamıyorum. Yeni VPS’ye taşınma kararı aldım. Şu anda hizmet aldığım idealhosting’den tamamiyle memnunum, gerek fiyat gerekse ilgi alaka, teknik destek ama bir yere kadar. VPS’de bulunan bazı sitelerimin ana ziyaretçi kitlesi Amerika – Almanya odaklı olduğundan Amerika’ya taşıma planlarım var. Şu aralar yeni VPS aramaktayım, malum öğrenciyim ve cebime de uygun olması lazım.
Gerçi Amerika mı Almanya mı ikilemindeyim ama ikisinin de kendilerine göre avantajları ve dezavantajları var … Amerika’ya geçeyim dediğimde iletişim ve avrupa’dan girecek kişiler için hız problem olarak ama diğer yandan da sitelerime giren kullanıcıların başında Amerika geliyor. O nedenle büyük bir artı yaşayacağım. Ayrıca firma ve fiyat konusunda da çeşitlilik var. Buradan da artı geliyor, ucuz, kaliteli VPS’ler mevcut.
Almanya ise hem Avrupa hem de Türkiye odaklı kullanıcılarım için uygun. Hız da cabası. Ama diğer yandan da fiyat konusunda biraz daha katılar ve Amerika kullanıcılarının erişim meselesi ne olur bilemem …
Uzun lafın kısası, Mart ortalarına kadar araştırmaya devam edeceğim ve 15′i gibi taşınma işlemleri bitmiş olacak …
Etiketler :
idealhosting, Site Hakkında, VPS, Yeni VPS'ye taşınma planları
2 Mart 2010 | 11:45
Türk hostlarından şaşma. Ufacık bir sorunda bile acı çekebilirsin. Hiç değilse senin dilinden anlayan bir devletin topraklarında barındırıyorsun siteni. Türkiyede de parmakla gösterilecek hostlar var. O olmazsa öbürü, diğeri olmazsa beriki. Hepsinden biri mutlaka olur.
Bir VPS’e kalkıpta 1 yıl için 450$ verilmez. Helede kazancın yok ve blog yazma işinide zevk için yapıyorsan.
2 Mart 2010 | 12:43
Dediğin doğru aslında Erdem. Zaten VPS hızındaki problemin sitelerden birisinde bulunan sql sorgusu yüzünden kaynaklandığını tespit ettim. Sorunu halledince gayet hızlı açılır oldu. Host değiştirmeye gerek kalmadı.
Gelelim diğer konuya, dediğin gibi kalkıp aylık 30 dolar vermenin mantığı yok ama sadece blog olsa keşke, yüksek hitli sitelerim de var. O nedenle host’ta barındırmıyorlar beni. VPS’yi bu yüzden kullanıyorum.
3 Mart 2010 | 00:50
Hızlı ama keşke birazda güvenli olsa. Her hosta’da güven olmuyor, adamların dahi bilmediği delikten solucan sokuyorlar. Bir bakmışsın sabah site zorlanıyo. İnsanlık hali herşey olur. Ama kulağına küpe olsun her aklına geldiğinde wordpress panelinden makaleleri dışarı çek.
3 Mart 2010 | 02:37
Dediğin gibi, elimden geldiğince sunucu tabanlı da güvenlik açıklarını daha doğrusu update olayını kaçırmamaya çalışıyorum. Bugün var yarın yok misali, her site için geçerli bu olay aslında.
Yedekleme konusunda da temkinliyim. Her gün düzenli olarak database yedekleri alıyorum.
3 Mart 2010 | 10:29
Tedbiri elden bırakmamak lazım ;) başarıların daim olsun inrahimim, nergizim :)